Kirsi & JOOGA.

Moikka, olen tanssitaiteilija (SKOBOL, 2006), kulttuurituottaja (BA,2017), joogaopettaja-ja kouluttaja (ERYT200 & RYT 500) sekä opiskellut lyhyen oppimäärän verran  ayrvedistä joogahieroontaa ja Reiki- hoitamista.

Lapsesta saakka olen ollut kova pohtimaan ihmiselämän mysteerejä, ja sitä miten ihmiskeho toimii. Jos liikunta ja viimeisimpänä tanssi ei olisi vienyt naista mennessään,  olisi yksi vaihtoehtoreittini ollut filosofian ja taidehistorian opinnot.

Nuoruusvuosiin on mahtunut yleisurheilua, voimistelua, muodostelmaluistelua ja balettia. Pääsy Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitokseen 14-vuotiaana mullisti suuresti elämääni sillä edessä oli paikkakunnan vaihdos ja muutto Helsinkiin. Seuraavat seitsemän vuotta hurahti tanssin parissa ja tähtäimessä oli ammattitanssijan ura. Loukkaantumisista huolimatta valmistuin ammattitanssijaksi vuonna 2006.

Lukuisat loukkaantumiset ohjasivat minut ensimmäiselle joogatunnille  2004, ja sen kokemuksen siivittämänä kääntyi uusi lehti elämässä.

Vuodesta 2009 olen opettanut päätoimisesti joogaa monissa eri joogakouluissa ja kuntosaleilla ympäri pääkaupunkiseutua. Tämän lisäksi olen järjestänyt lukuisia joogan tiiviskursseja ja retriittejä.

Liikkumisen lisäksi olen intohimoinen taiteen suurkuluttaja: olen ollut mukana tuottamassa tanssi- ja taidetapahtumia, maalaussivellin pysyy myös vaivatta hyppysissä ja se saattaa välillä näkyä hiussuortuvista lähtien. 

 

Olen suorittanut RYT 200- joogaopettajatutkinnon Jenni Morrison-Jackin ja Mia Jokinivan koulutuksessa Villa Mandalassa vuosina 2012-2013. Täydensin joogaopintojani  Tanya Popovichin, Måns Bron ja Jutta Aallon johdolla Hima Happinessin RYT500- koulutuksessa vuosina 2016-2017 sekä olen suorittanut lyhyempiä koulutuksia mm. Ramesh Tarunin kanssa (50h) elokuussa 2017, ISHTA yogan Bridge- ohjelman Aino Sirenin, Peter Ferkon ja Wendy Newtonin kanssa heinäkuussa 2018 ja elokuussa 2018 syvensin tietämystäni kiinalaisen lääketieteen ja yin-joogan parissa Mia Jokinivan ja Taina Alakupin johdolla, sekä herättelin tietämystäni mantra- laulannasta Radha Sundararajan kanssa elokuussa 2018.

Syksyllä 2018 aloitin klassisen tantrismin opinnot Christopher Harees Wallisin kanssa, sekä osallistumalla Shakta- joogakoulun koulutukseen, jossa syvennän tietämystäni yhdestä Kaula- joogasuunnan opeista.

Tällä hetkellä pyöritän omaa joogastudiota, Yoga Base Helsinki, yhdessä kollegani Tiina Mankin kanssa sekä koulutan joogaopettajiksi aikovia Roots to Rise Yoga- nimen alla.

 

”Joogassa minua kiehtoo sen universaali kieli, joka toivottaa tervetulleiksi kaikenlaiset ihmiset ympäri maapalloa – ulkonäköön ja uskonnolliseen vakaumukseen katsomatta."

hari om, Kirsi